Etiquetes

25/4/11

Hora de donar ús a les calculadores

No ens hi hem pogut resistir. La llarga 35a jornada del #2bg3, que ens ha deixat partit dijous, divendres, dissabte i diumenge ens ha mig forçat a veure què feien la resta d'equips de la zona alta per si sonava la flauta, ensopegaven i de retruc apropaven l'Hospi a la zona noble de la lliga. Dijous, el Lleida perdia a casa de manera sorprenent davant l'Alzira (0-2), mentre que l'Hospi sumava un triomf de mèrit a Alcoi (2-3) i deixava l'Alcoyano tres punts per sobre. L'endemà, Badalona i Alacant empataven (2-2), al Centenari; els escapulats s'escapen però els de Borge es queden sense gairebé opcions (són a 5 punts del quart). Finalment, diumenge el Sant Andreu no passava de l'empat davant l'Atlètic Balears al Narcís Sala (1-1, foto) mentre que l'Orihuela golejava el Benidorm (3-0) en un partit en què els visitants van jugar amb 10 homes des del minut 21 per l'expulsió d'Emilio Guerra. Curiosament, tres dels quatre expulsats d'aquesta jornada al grup han estat davanters, ja que a banda de Guerra (va veure la segona groga per "simular" un penal), el balearico Rudy Mpassi també va enfilar el camí de vestidors abans d'hora, així com Eloi Fontanella i la seva ja famosa expulsió per celebrar el gol amb l'afició de l'Hospi, dijous a Alcoi. Tornant als marcadors i com a inversió de futur, les derrotes de Castelló i Gandia a mans de Sabadell i Santboià priven els dos equips valencians d'opcions reals de play-off i de complicar més la lluita a la zona alta.

Amb 3 jornades per davant, Alcoyano i Lleida es mantenen en zona de play-off amb 56 punts, els mateixos que l'Orihuela, dos més que el Sant Andreu, sisè amb 54 i 3 més que l'Hospi, setè amb 53. Per darrere, l'Alacant amb 51 és vuitè i sembla haver perdut les opcions de promocionar. D'aquí al final, els 5 equips immersos en la lluita (difícil pensar que el Badalona, segon, no hi acabi entrant) només viuran dos duels directes: dissabte vinent a les 4 de la tarda, el Sant Andreu i l'Orihuela s'enfrontaran al Narcís Sala, mentre que a la darrera jornada l'Hospi rebrà al Lleida a l'Estadi. Aquest últim partit és tot un comodí pels riberencs, que a dia d'avui depenen dels seus propis resultats per ser cinquens a la lliga. I és que tenir els de la Terra Ferma a tres punts assegura que els riberencs, guanyant la darrera jornada, els avancin a la classificació. D'altra banda, si diumenge els d'Álvarez derroten el Dénia, avançaran bé el Sant Andreu (si no guanya l'Orihuela) o l'Orihuela (si perd al Narcís Sala). Total, que l'únic resultat aliè que caldria esperar, per no entrar en més combinacions, seria una derrota de l'Alcoyano en algun dels 3 partits que queden (a Sabadell, al Collao contra la Grama o al camp de l'Atlètic Balears).

Tots aquests números passen, òbviament, per fer un 9 de 9 davant el Dénia diumenge a l'Estadi, a Sant Boi el 8 de maig i en la darrera jornada a casa davant la UE Lleida. Pensar en el 9 de 9 no vol dir, ni molt menys, tenir-lo lligat, però es fa difícil de creure que amb alguna ensopegada (especialment davant els lleidatans) l'Hospi pugui ser a dalt. Un altre factor positiu és el dels empats a dos, tres o quatre equips, un cop que amb un ple d'aquí a final de lliga Sant Andreu i Hospi mai coincidirien en puntuació. Així les coses, l'Hospitalet sortiria beneficiat de qualsevol empat directe amb Alcoyano, Lleida i Orihuela, de qualsevol triple empat entre dos d'aquests tres equips o en un hipotètic quàdruple empat; cal tenir en compte, en aquest sentit, que tots aquests càlculs passen per un triomf de l'Hospi davant el Lleida el 15 de maig, sigui per la mínima o per més d'un gol. I és que la diferència de gols general és l'altra arma favorable als riberencs. Amb 53 gols a favor (equip més golejador) i 33 encaixats, l'Hospi té una diferència de +20. Lleida (+15) i Sant Andreu (+12) fan que estiguem tranquils en cas de possibles empats a punts.

Però les matemàtiques ens donaran la raó en el cas que l'Hospi derroti el Lleida, el Santboià però, en primer lloc, el CD Dénia. Tasca fàcil? Ni molt menys. I és que els de Nino Lema són un dels equips més en forma de la lliga. Porten 8 jornades invictes (3 victòries i 5 empats), una ratxa que els ha donat la permanència a la categoria en l'aspecte esportiu (veurem què passa aquest estiu amb el tema institucional) i que encara guarda una mínima opció matemàtica de jugar el Play-off d'ascens o la Copa del Rei. Lema, ahir a la grada, comptarà amb la baixa per sanció de Juan Carlos Signes, que va veure la desena groga de la temporada però recuperarà el davanter català Jordi Vinuesa, sancionat davant el Mallorca B i que ha marcat 7 gols amb l'equip des que va arribar el passat mes de gener. I és que els deniers, amb 34 gols, han demostrat una bona solidesa defensiva (13 gols en contra en tota la segona volta) i una agressivitat (la majoria de cops ben entesa) que es veu palesada en les targetes: amb 128 grogues són l'equip més amonestat del grup 3. Diumenge, l'encarregat de posar-hi remei serà el riojà Óscar Marín Álvarez, inèdit amb tots dos equips i que fa 15 dies va muntar un xou important al Santboià 0-0 Alacant. Serà, també, la tercera visita del Dénia a l'Hospitalet, després del doble donut de la temporada 2007-2008 i de la derrota el passat agost a la Copa del Rei per 2-1 amb un doblet d'Eloi Fontanella, que si no hi ha novetats es perdrà el duel de diumenge per sanció.

Per cert, no és que ens haguem oblidat d'anunciar les mesures que la Junta Directiva aplicarà per millorar l'assistència aquest proper diumenge, és que, per variar, no n'hi ha cap de prevista. Res de nou a l'horitzó.

4 comentaris:

  1. A mi me gusta el Billar a tres bandas, a vosotros no?

    ResponElimina
  2. martes tarde, encarando el Miércoles, y ni siquiera san dignado a crear el evento de Facebook..... VIVA EL PASOTISMO!!!

    Luego se les llena la boca muy rápido, diciendo que siempre lanzan iniciativas, y que la ciudad nunca responde.... venga ya hombre.... iros ya de aquí, y dejadnos tranquilos por favor, un poco de dignidad....

    como diría Laporta.... aquí hay gente que dice ser del Hospi, pero que realmente no lo son.... ESTAFADORES!!!

    ResponElimina
  3. Cualquier otro club.... o mejor dicho, cualquier junta directiva de cualquier club, jugandose lo que se esta jugando nuestro L'Hospi, llevarían semanas creando alguna iniciativa.... cualquiera!! al menos para disimular que si, les interesa subir...

    Pero claro, lo que realmente le interesa al señor García es el negocio verdad Miguel? ya me dijo el peluquero(ya sabes de quien hablo) que disfruto mucho el miércoles en valencia pese a la derrota del Barça, dice que esos 180euros fueron muy bien invertidos..... cuantas entradas te dieron Miguel? MANGANTE!!!

    ResponElimina