Etiquetes

20/4/11

Guanyar... o guanyar | CD Alcoyano - CE L'Hospitalet (dijous, 20:00 hores)

4 jornades, 360 minuts per acabar el campionat de lliga regular. L'Hospi, setè, és a 6 punts del quart classificat... i del tercer, l'Alcoyano, rival del partit de demà al vespre al mític camp del Collao. L'objectiu immediat: derrotar els alacantins. El somni a mitjà termini: el play-off. L'equip porta 34 jornades fora de la zona noble de la lliga; és més, prou feina hem tingut al llarg de la temporada en patir per la permanència de l'equip l'any del retorn a la Segona Divisió B. Així doncs, què és el pitjor que ens pot passar? Que no fem play-off? El no ja el tenim. Perquè tenim molt poc a perdre i molt a guanyar. Hi ha il·lusió i confiança en la qualitat de l'equip; per sort o per desgràcia, el futbol consta de molts més factor que el fan tan difícil de preveure com apassionant. Que serà difícil vèncer a Alcoi? D'acord. Impossible? Per aquest Hospi, res. Perquè el no, la permanència, ja la tenim; en canvi tenim molt a guanyar, suficient com per seguir creient-hi fins que les matemàtiques dictin el contrari. I si no, lluitarem per la Copa del Rei (on caldrà quedar entre els 5 primers del grup). I si no, guanyar el màxim de partits possible. I si no, passi el que passa, ens quedarà l'Hospi que és molt més del que alguns poden presumir de tenir. ÚLTIMA HORA: Apel·lació treu la segona groga i el corresponent partit de sanció a Cristian Alfonso que podria jugar demà a Alcoi. No ho farà, finalment i es quedarà a l'Hospitalet per aprofitar i recuperar-se d'unes molèsties.

L'Alcoyano
Segurament resultarà difícil de creure pels 17 equips que anem darrera l'Alcoyano, però la Junta Directiva de l'entitat alacantina va decidir fa 9 dies destituir el fins aleshores entrenador del primer equip, Paco López i situar el seu segon, David Porras, com a màxim responsable de l'equip fins a finals de temporada. Els 4 partits que arrossegaven els blanc-i-blaus sense guanyar podrien semblar el motiu principal de la decisió, tot i que la mala relació i la mala sintonia entre el tècnic castellonenc i l'afició del Collao, crítica amb el plantejament dels partits per part de l'entrenador i amb la baixa qualitat del futbol que s'ha vist al feu alcoià al llarg de la temporada han acabat per explotar. Tard? En el moment precís? És difícil de preveure si s'ha actuat bé o no; el cert és que l'Alcoyano, amb Paco López, era tercer a la lliga tot i la dinàmica negativa de resultats que arrosegava. Casualitat o no, amb David Porras a la banqueta els alcoians van retrobar-se amb la victòria al camp del Mallorca B, en un partit en què van capgirar el gol inicial d'Uche, van situar-se amb l'1-2 abans d'arribar al descans i van jugar tot el segon temps per l'expulsió de Paco Esteban, que va mossegar l'orella del mallorquinista Sergi Enrich.

Hi haurà qui dirà que 3 derrotes en 17 partits com a local no és un mal balanç. Sabadell (0-1), Castelló (1-2) i Gandia (0-1) han estat els equips capaços de robar els tres punts d'un Collao que no sembla tan inexpugnable com ho era en d'altres temporades (un dels factors que han precipitat la destitució de López). I és que amb 6 victòries i 8 empats (26 punts de 51 possibles), l'Alcoyano és tot el 13è millor local de la lliga i només quatre equips han anotat menys gols a casa que el 'Deportivo', que n'ha fet 17. Un equip que té com a armes més perilloses Gato i Fabiani, que amb 10 gols cadascun han fet el 51% dels gols de l'equip. A això hi hem de sumar el factor alçada que apareix en el davanter internacional amb Guinea Equatorial Raúl Fabiani, que amb els seus 198 centímetres s'ha convertit en el sostre de la lliga del grup 3 de Segona B. A la porteria, tot i la seva errada diumenge a Palma hi haurà una temporada més l'exporter de l'Hospi Fernando Maestro, tota una assegurança sota pals; amb 27 gols, els alacantins són el sisè equip menys golejat de la lliga, tot i que com a locals pateixen especialment a la primera meitat dels partits, en què han encaixat 9 dels 12 gols que els rivals han marcat al Collao. De fet, l'equip de David Porras ja suma cinc jornades seguides encaixant gol, la pitjor ratxa de l'equip en el que portem de campionat.

Demà al Collao, David Porras (que no podrà asseure's a la banqueta en els propers dos partits per culpa de la seva expulsió diumenge a Mallorca) no podrà comptar, com era d'esperar, amb el concurs de Paco Esteban, sancionat amb 4 partits per la seva mossegada a Sergi Enrich. És a dir, és perdrà el que queda de lliga i no tornaria fins a la fase d'ascens si l'Alcoyano la juga... o si Porras ho creu convenient. Per contra la gran novetat a la convocatòria serà la del veterà defensa Manuel Carrión, que compleix la seva 13a temporada al Collao. Lesionat les últimes tres setmanes, segurament jugarà d'inici davant l'Hospitalet. Per la resta, no es preveuen grans canvis respecte de l'equip que va jugar diumenge a Palma de Mallorca. Imatge: futbolbalear.com

Possible alineació del CD Alcoyano:
Maestro, Pina, Fernando Martín, Berna, Carrión, Álvaro, Diego Jiménez, César Remón, Devesa, Gato i Fabiani.

L'Hospi
Per la seva banda l'Hospitalet viatja des d'aquest mateix migdia, via carretera, fins a terres alacantines conscient que sense cap obligació que converteixi no fer play-off en un fracàs, el partit de demà és a caixa o faixa; guanyar, guanyar... o guanyar. Les tres ensopegades consecutives han allunyat l'Hospi de la zona alta i ara sí que ja no es pot fallar, ja que una derrota al Collao demà al vespre enterraria qualsevol opció de play-off pels riberencs. Per tant, hi ha molt a guanyar i ben poc a perdre per un equip que, si tot va bé, rebrà el recolzament d'un petit grup d'aficionats de l'Hospitalet a les grades del Collao. Motiu de més per donar encara més del que l'equip ha ofert al llarg de la temporada. El partit, complicat ja de per sí, comptarà amb d'altres condicions que fan augmentar la seva dificultat fins a límits difícils de preveure.

I és que les prediccions meteorològiques de cara a demà no són massa positives pel que fa al tema de la pluja. Aigua per una gespa, la del Collao, que ha estat en mal estat des d'inicis de temporada i que caldrà veure com respon a la més que possible pluja que caurà a Alcoi al llarg del dia; no és gens descartable, doncs, que el camp estigui pesat i convertit en poc menys que un fangar. Hi condiciona, també, el debut de Porras al Collao com a tècnic local i la necessitat, més enllà del resultat, dels alcoians d'agradar a la seva parròquia; esperar un partit amb intensitat, pressió en tots els aspectes i a amb un joc directe i un ritme de partit alt no hauria d'estranyar-nos. Tampoc hi ajuda el poc temps que hi ha hagut per preparar l'encontre, ja que l'Hospi només s'ha pogut entrenar tres dies des del partit contra el Castelló. I per si això no fos prou, les baixes també han condicionat la convocatòria de Miguel Álvarez de cara a demà.

Coneixíem les de Lucas Viale i Cristian Alfonso, tots dos sancionats. El central va veure diumenge la desena groga de la temporada i ha de descansar per complir el cicle, mentre que el Comitè de Competició no li ha retirat la segona targeta a Alfonso en 'no poder jutjar un fet subjectiu com és la voluntarietat de jugar la pilota amb la mà', de manera que Cristian ha rebut un partit de sanció i s'ha quedat a terres hospitalenques. Per la seva banda, fins a tres jugadors s'han quedat a l'Hospitalet per problemes físics: David Ceballos ja havia estat baixa en els darrers partits, però dos homes més, prou importants, es quedaran a la nostra ciutat. L'un és Jordi Martínez, que ja no va jugar diumenge i no s'ha recuperat de les molèsties; l'altre és Pitu Comadevall, que diumenge va abandonar el terreny de joc abans d'hora i al qual se li ha diagnosticat una contractura que també li impedirà ser de la partida. L'altre jugador que no viatjarà a Alcoi, en aquest cas per decisió tècnica, és Albert Vega 'Peque'.

Possible alineació del CE L'Hospitalet: Craviotto, Hammouch, Barón, Santacruz, Manel Viale, Rubén García, Manel Gómez, Lobato, Corominas, Cirio i Eloi Fontanella.

L'àrbitre
L'encarregat de dirigir el partit de demà al Collao serà l'andalús Jesús Arroyo Cortés, nascut a El Campillo (Huelva) fa 33 anys. Debutant a Segona Divisió B després de l'ascens aconseguit el passat més de juny, l'àrbitre resident a La Algaba (Sevilla) serà l'encarregat d'impartir justícia, juntament amb els seus assistents, els també andalusos Germán Pliego Díaz i Luís Mario Milla Alvendiz. Serà la primera vegada que Arroyo Cortés dirigeixi un partit tant de l'Alcoyano com del CE L'Hospitalet; no serà, però, el primer partit que xiuli en una temporada en què s'ha encarregat de la direcció de 12 partits a Segona B (cap del grup tercer). El balanç: 66 targetes grogues (5,5 per partit) i 5 expulsions; 5 victòries locals, 5 empats i 2 victòries visitants. Cal anar poc temps enrere per trobar un arbitratge d'un àrbitre andalús a l'Hospi: fa 10 dies, Yáñez Megías va xiular l'Ontinyent 2-1 L'Hospitalet. Imatge: estadiodeportivo.com

Els precedents
Serà la 14a visita de l'Hospi a Alcoi. Fins ara, les 13 visites prèvies s'han saldat amb un balanç de 3 victòries riberenques, 3 empats i 7 triomfs de l'Alcoyano. Gairebé totes els enfrontaments han estat a Segona B; de fet, tots menys el primer, fa ja 48 anys, amb motiu del play-off d'ascens a Segona A. En el partit de tornada l'Hospi va perdre a Alcoi per 4-2 però va passar de ronda, ja que a l'anada havia derrotat els alacantins per 4-1. Aquella temporada, la 62-63, l'Hospi va acabar pujant a Segona A després d'eliminar l'Atlético Malagueño i el Jaén en les rondes següents. Cal marxar a la tardor de 2006 per trobar l'últim triomf de l'Hospi a Alcoi, amb Juan Carlos Oliva a la banqueta i Àxel (8') i Felipe Sanchón (46') com a golejadors, els riberencs van convertir en estèril el gol de Marcos Estruch al minut 90. Un altre gol tardà i també de Marcos Estruch va marcar l'últim enfrontament al camp de l'Alcoyano. Era la temporada 2007-2008, el partit que suposava el debut de José Luís García a la banqueta de l'Hospitalet; partit made in Hospi: Perona avançava els locals al primer minut de partit, Velamazán empatava de penal als 35 minuts i Estruch, al minut 92, situava el 2-1 final que deixava encara més enfonsat l'Hospi.

2007-2008; Segona B -
CD Alcoyano 2-1 CE L'Hospitalet
2006-2007; Segona B - CD Alcoyano 1-2 CE L'Hospitalet
2005-2006; Segona B - CD Alcoyano 1-0 CE L'Hospitalet
1995-1996; Segona B - CD Alcoyano 1-0 CE L'Hospitalet
1994-1995; Segona B - CD Alcoyano 4-0 CE L'Hospitalet
1993-1994; Segona B - CD Alcoyano 1-2 CE L'Hospitalet
1992-1993; Segona B - CD Alcoyano 0-0 CE L'Hospitalet
1990-1991; Segona B - CD Alcoyano 0-1 CE L'Hospitalet
1989-1990; Segona B - CD Alcoyano 4-4 CE L'Hospitalet
1984-1985; Segona B - CD Alcoyano 2-1 CE L'Hospitalet
1983-1984; Segona B - CD Alcoyano 4-1 CE L'Hospitalet
1982-1983; Segona B - CD Alcoyano 1-1 CE L'Hospitalet
1962-1963; Fase d'ascens a 2a A - CD Alcoyano 4-2 CE L'Hospitalet

6 comentaris:

  1. veo que el hospi poca fuerza tiene en la federacion, al sabadell le expulsaron en dia del hospi a juvenal y el siguiente partido jugo, aqui tanto rollo con el presidente en la federacion y nada de nada.

    ResponElimina
  2. bueno no será la primera vez que al hospi le han retirado alguna targeta, aqui se aprovecha un granito para hacer un desierto... y en el anonimato.

    ResponElimina
  3. Encara que no pugui anar a Alcoi per qüestions laborals des d'aquí tot el meu soport a l'Hospi. Ha de sortir a per totes, ja es va guanyar a la Nova Creu Alta... per què no podem guanyar a el Collao? La baixa de Cristian Alfonso no ens ha d'afectar... a més l'any que ve no el tindrem. Força Hopsi i a per totes!!

    Raül

    ResponElimina
  4. hola a todos!!............al final fiaja Alfonso o no?.....es lo único que tenemos...............!!

    ResponElimina
  5. Increible, espectacular!!

    Bueno, ahora que el sueño esta mas cerca que nunca, es cuando nuestro "mandamas" tiene 10 días, hasta el partido de Denia, para saber si les interesa....

    p.d: esperemos que no se imponga el pasotismo, ni por los que "mandan" ni por la Afición/ciudad... este año pinta a año grande.... al menos es lo que nos hace pensar los jugadores, veremos los que "mandan"... FORÇA HOSPI!! partido a partido

    ResponElimina
  6. El vostre joc té el premi que mereix. Enhorabona i avant! Heu d'estar en play-off

    ResponElimina