Etiquetes

27/3/11

Maleïda Mallorca | CE Atlètic Balears 1-0 CE L'Hospitalet

Quan tot i rebre tres ocasions clares de gol a la primera meitat marxes als vestidors amb el convenciment d’estar madurant el partit, amb la seguretat que et dóna comptar amb un gran porter sota pals i arranques la segona part dominant, gaudint d’ocasions i comptes amb un penal a favor que deixa amb 10 el rival per l’expulsió del seu porter, el 99% d’equips veurien el futur clar, de color de rosa, gairebé. Tots? No. Hi ha l’Hospi. El nostre Hospi, fidel al seu estil, no es conformaria amb marcar i viure tranquil, no. Avui el destí li ha preparat una derrota difícil de pair tot i no haver fet un mal partit. David Corominas ha fallat un penal que hauria pogut canviar el panorama del partit i una errada defensiva clamorosa minuts més tard ha concedit a Martins l’honor per marcar l’únic gol d’un partit d’emocions, amb un gran ambient a l’Estadi Balear provocat, en gran part, per un dels pitjors arbitratges que recordem a Segona Divisió B. L’honor ha corregut a càrrec de l’asturià Mariano Medina Méndez. Tot i haver-ho intentat de totes les maneres i més, l’Hospitalet no va poder batre un inspirat Ángel, heroi dels palmesans després d’aturar el penal en la primera pilota que tocava amb el primer equip de l’Atlètic. El pitjor, més enllà d’una derrota que havia d’arribar un dia o un altre, ha estat la sensació d’oportunitat perduda, més encara si valorem la resta de resultats dels rivals, ja que només el Sabadell i el Lleida han estat capaços de guanyar els seus respectius partits. I per acabar-ho d'adobar, el Juvenil dilapidava ahir dissabte les seves opcions de permanència en caure derrotat per la mínima a Inca davant el Sallista (1-0). Mallorca ha tornat a resultar indigesta.
Miguel Álvarez, fidel al seu estil de no tocar cap peça quan les coses funcionen, ha disposat d’entrada el mateix onze inicial que fa 7 dies havia golejat la Gramenet a l’Estadi. La veritat, però, és que l’arrencada del partit ha tingut ben poc a veure amb la dels colomencs, en gran part per culpa d’un bon Atlètic Balears que ha saltat a la gespa artificial de l’Estadi Balear disposat a apretar l’Hospi des del primer minut. No han estat ocasions de gol massa clares però en els primers 7 minuts, primer Peter i després Thiago han fet dues centrades que Santacruz i Lobato, respectivament, han enviat a córner quan els Martins es trobava amb la canya preparada per batre Craviotto. Por al cos per començar d’un equip que així, d’inici, no feia honor a la 15a posició que ocupava en començar la 31a jornada. L’Hospitalet, però, ha estat el primer equip a fer treballar el porter rival; era en la primera de les múltiples accions polèmiques de tot el partit quan Pitu ha deixat anar un cacau des de la frontal de l’àrea que obligava l’argentí Matías a volar per enviar la pilota a córner; acció polèmica ja que els palmesans havien demanat (amb raó) falta de Cristian Lobato abans del control de Pitu (11’).

A partit d’aquí, l’Atlètic s’ha tornat a reactivar i, ara sí, ha pogut gaudir de bones ocasions de gol. Primer, el nigerià Lawal xutava desviat des de la frontal en el primer tret a porta del quadre local (25’). Més tard, en mig de la cridòria per algunes decisions novament polèmiques de Medina Méndez, la davantera balearica faria treballar de valent Craviotto, que va amargar el matí tant a Lawal com a Martins. Va ser en dues accions al tram final de la primera meitat, quan semblava que l’Atlètic havia abaixat el pistó que dues fogonades dels davanters africans van dur perill: als 38 minuts, Craviotto atrapa en dos temps un xut de Lawal, amb la sort d’atrapar la pilota segons, mil·lèsimes abans que Martins, amb l’escopeta preparada, pogués arribar a connectar el seu xut. Tres minuts més tard, el davanter senegalès era qui engegava una gran jugada per banda dreta que acabaria amb una passada de la mort al punt de penal per Dani Lucas i amb una nova brillant intervenció de Craviotto, que tornava a erigir-se en Sant per salvar els mobles riberencs. Així les coses, tot i haver tingut el partit més o menys controlat, la sensació generalitzada és que l’Hospi hauria pogut marxar al descans amb un marcador pitjor que el 0-0 que mostrava el vell marcador de l’Estadi Balear.

El segon acte ha tornat a obrir amb la intensitat com a bandera de l’Atlètic Balears, que ha tornat a avançar la línia de pressió dificultant moltíssim la sortida de pilota dels riberencs, que només amb Lobato han trobat ‘facilitats’ en aquest sentit. Per ocasions, però, els locals haurien pogut inaugurar el marcador en tres accions gairebé consecutives: al 47’, una falta botada pel brasiler Thiago s’ha passejat per tota l’àrea petita de Craviotto sense que ningú, ni defenses ni atacants, encertessin a tocar-la; al 50’, un xut sense angle de Martins, fruit d’una pilotada llarga l’ha acabat atrapant amb seguretat el porter de l’Hospi i tres minuts més tard, Lawal tornava a provar sort des de la mitjana distància, però el seu xut el tornava a aturar Craviotto amb una bona intervenció (53’). Mentrestant, l’Hospi va treure’s el son de les orelles i just abans que Cristian Alfonso entrés al terreny de joc en substitució de Marc Pedraza, un altre Cristian, Lobato, es marcava un coast-to-coast impressionant que resolia, després de marxar de tants rivals com fos suficient, amb un xut que es perdia llepant el pal esquerre de la meta de Matías (57’). L’última acció abans de la bogeria.

I és que a partit del minut 66, res no tornaria a ser igual. Passada a l’espai de Lobato per Corominas (en posició reglamentària), que es planta sol davant Matías i cau derribat pel porter argentí de l’Atlètic. Penal i expulsió clars. La vermella directa obligava Siviero a fer sortir el porter suplent... el del Juvenil, Ángel Lozano, per culpa de la lesió de l’altre porter, Nico Bonis. Ángel va tenir el debut somiat i Corominas va tornar a fallar un penal amb l’Hospi 26 mesos després. El segon penal xiulat a favor aquesta temporada va passar per les mans d’Ángel abans de perdre’s per la línia de fons. Oportunitat desaprofitada. Quedava, però, gairebé mitja hora de partit amb superioritat numèrica per seguir somiant amb un triomf importantíssim. L’Hospi va posar setge a la porteria d’Ángel, davant d’un Atlètic Balears físicament fos i que prou feina tenia a aturar el torrent atacant d’un Hospi que, ara sí, volia com mai els tres punts. La sort, l’encert, no va estar de cara pels atacants riberencs, que van veure com un xut des de la frontal de Pitu marxava fregant el travesser local (71’) i com una bona combinació entre el migcampista gironí i Cristian Lobato tornava a fer lluir Ángel, que s’erigia de nou en salvador balearico.

Els de la Via de Cintura, però, van agafar-se a l’èpica i en una de les poques ocasions en què van creuar el mig del camp van trenar una jugada preciosa en què Lawal va engegar una acció individual, va associar-se amb Thiago i el brasiler, de primeres, assistia Martins que es trobava tot sol al punt de penal, massa sol com per perdonar el gol, com per perdonar l’1-0 que, a les postres, seria definitiu. El gol va fer mal a l’Hospi, que tot i mostrar una actitud més que correcta mai va trobar la manera de superar l’entramat defensiu muntat per Siviero que va acabar per desquiciar el quadre riberenc, que va recórrer a les pilotes penjades com a últim recurs sense que hi hagués opcions clares. Per contra, l’Atlètic hauria pogut sentenciar, com ara en una centrada de Lawal des de l’esquerra i que Martins connectaria, amb el cap, fregant la creueta dreta de la porteria defensada per Carlos Craviotto. Els tres minuts de descompte tampoc van ser suficients com per obrar el miracle i l’Hospi va acabar sucumbint davant l’eufòria dels 3.500 aficionats congregats al feu de la Via de Cintura. Derrota difícil de pair, humana, però que suposa una oportunitat per un equip que ha vist frenada la seva ratxa de resultats. Les sensacions, però, queden intactes. El somni, també. 7 jornades són moltes i si les juga l’Hospi, encara en poden semblar moltes més.

FITXA TÈCNICA

CE ATLÈTIC BALEARS: Matías, Tolo Reus, Pedro Bigas, Del Castillo, Goffin, Checa, Lawal (Savoia, 86'), Thiago, Peter (Ángel Lozano, 67'), Dani Lucas (Ernesto, 59') i Martins.

CE L'HOSPITALET: Craviotto, Hammouch, Lobato, Santacruz, Lucas Viale, Manel Gómez, Corominas, Marc Pedraza (Cristian Alfonso, 58'), Jordi Martínez (Eloi Fontanella, 71'), Pitu i Cirio.

Gols: 1-0 Martins (76').

Àrbitre: Mariano Medina Méndez (Comunitat Valenciana). Lamentable. En línies generals, podríem concloure que ha perjudicat notablement l'equip local i ha encès els ànims de l'afició balearica amb les seves decisions. Ha estat, però, conseqüent amb la seva decisió de deixar jugar i ha assenyalat ben poques faltes. Ha amonestat amb targeta groga els locals Dani Lucas (16'), Peter (27'), Del Castillo (70') i Checa (79') i el visitant Iván Hammouch (80'). Ha expulsat el porter de l'Atlètic, Matías Garavano, amb vermella directa (66').

Incidències: Gran ambient i molt de públic a l'Estadi Balear de Palma de Mallorca. Uns 3.500 espectadors han animat de valent i han contribuït al triomf de l'Atlètic sobre l'Hospi, que segueix sense saber què és guanyar o marcar al camp de l'Atlètic. Matí variable, amb núvols i estones de sol, amb bona temperatura per a la pràctica del futbol. Ovació a Marc Pedraza i record de l'afició local al seu pare Ángel, tècnic dels balears la temporada passada. A l'Hospi, Rubén García, Manel Viale i Dani Planchería han completat la convocatòria riberenca.

2 comentaris:

  1. Què et va semblar que Miguel Álvarez no fes el tercer canvi? Em sembla un grandíssim entrenador, però jo crec que els canvis s'han d'aprofitar, tot i no tenir cap davanter més a la banqueta jo hauria ficat a Viale de "9" per aprofitar el joc aeri com ha fet en ocasions el Barça amb Piqué.

    Traquils que aquesta setmana tornem a guanyar!

    ResponElimina
  2. Jo ho vaig estar pensant, però crec que va preferir no tocar cap peça ja que l'equip va fer uns últims minuts prou bons i només li va faltar... trobar-se un equip menys organitzat al davant. Personalment sí que hagués fet el canvi, però vaja, no crec que ni sigui una errada d'Álvarez ni res.

    ResponElimina