Etiquetes

13/3/11

Cop d'efecte! | CE Sabadell 1-2 CE L'Hospitalet

Una tarda per no oblidar mai. L'Hospitalet ha donat un cop sobre la taula aquest diumenge en derrotar el Sabadell, líder fins fa poques hores, al seu camp per 1-2. No ha estat, com era d'esperar, una victòria fàcil, ans al contrari: tot i marxar al descans amb un 0-2 al marcador gràcies als gols de Cristian Alfonso i de Cirio, el Sabadell ha posat tota la carn a la graella a la segona meitat i ha gaudit de prou ocasions com per haver pogut empatar al partit. Al davant, però, s'han trobat amb un inspiradíssim Carlos Craviotto, que per segona setmana consecutiva ha contribuït a un nou triomf de l'Hospi, el tercer consecutiu a la lliga, el tercer del campionat lluny de l'Estadi i, de pas, per enllaçar la novena jornada seguida sense perdre. Dades que es diuen, que s'escriuen ràpid, però que els riberencs han hagut de suar per fer-les realitat. La jornada, a més, ha acompanyat relativament: el play-off segueix a 6 punts per culpa de la victòria de l'Orihuela davant el Lleida (1-0); la derrota del Badalona a Sant Boi (1-0) i l'empat del Sant Andreu amb l'Alzira (1-1), però, compacten la classificació i eleven l'Alcoyano a la primera plaça amb 51 punts, tot just 8 més que l'Hospi. 9 partits per disputar i tot per somiar. Seguim tenint llicència.

I la tercera victòria d’aquest CE L’Hospitalet a domicili s’ha vist cimentada, en gran part, gràcies a l’efectivitat dels atacants riberencs, d’allò més precisos davant d’un David de Navas que avui ha estat menys sant que de costum i no ha pogut fer res davant de les grans resolucions de Cristian Alfonso, primer, i de Sergio Cirio, després. Un partit que ha arrencat amb la incertesa d’observar quin dels dos equips es faria amb el control de la pilota, una de les claus de l’encontre a l’hora de valorar qui podria tenir més opcions d’endur-se la victòria. Han estat els de Lluís Carreras els qui s’han fet amb el control de l’esfèrica ràpidament i l’Hospi qui, sense patir tampoc en excés, ha jugat a contrapeu. Incisius en les entrades per la banda i orquestrats per un gran, enorme, Juvenal Edjogo, el Sabadell ha tingut la primera ocasió de gol als vuit minuts, després d’una bona acció de Marc Fernández per la dreta, que ha assistit el japonès Hiroshi, que ha xutat fluix a les mans de Craviotto. Set minuts més tard, el perill repetia protagonistes: nova acció de l’ex de l’Europa pel carril dret de l’atac arlequinat i assistència a l’espigat davanter local, que quan ja havia armat la seva cama per batre Craviotto s’ha trobat amb el tall providencial de Manel, que arribant des del darrera ha enviat la pilota a córner (15’). Minuts més tard, els de Carreras també han avisat en una falta lateral, bota des del cantó Ezquerra de l’atac vallesà i que ha picat a porta Juvenal, amb un xut que ha marxat lleugerament desviat (26’).

L’Hospi, per la seva banda, jugava la pilota amb criteri… quan la tenia. Heus aquí el problema d’un equip en estat de gràcia, resolutiu i efectiu a la línia davantera però que pateix quan el rival apreta i vol la pilota. Però el futbol, coses de la vida, allò de les dinàmiques té un pes important, especial diríem; poc (per no dir res) havia fet l’Hospi en atac quan una de les poques incorporacions de Cristian Lobato en atac a la tarda d’avui s’ha vist continuada amb una assistència a Cristian Alfonso, que ha guanyat l’esquena a la Agustín Fernández, s’ha plantat tot sol davant De Navas i ha batut el porter madrileny amb tota la sang freda del món (33’). Sensacional això de assestar un cop al rival sense avisar. El gol ha fet mal al Sabadell, que tot i haver dominat el partit fins aleshores es veia pel darrere en el marcador. Tot i això, en una contracop de 6 contra 4 amb inferioritat vallesana, Marc Fernández s’ha tornat a treure una centrada des de banda dreta i al segon pal on esperava Eneko, tot sol, per impactar la pilota amb el cap i fer-la xocar amb el pal dret de la meta de Craviotto (37’).

Perdonava el líder... però no ho feia l’Hospi, que poques jugades després assestaria un cop gairebé definitiu al partit. Abans, però, per poc Pitu no situava el 0-2 en el marcador després d’una gran acció individual que Agustín tallaria en última instància (36’). Però com dèiem, abans del descans l’Hospitalet va deixar clar que la tarda era seva en una nova acció de Cristian Alfonso (moment de forma sensacional del ‘10’ de l’Hospi) que després d’amagar una bicicleta davant Toni Lao, feia una passada mil•limètrica i a l’espai veient l’arribada per darrere de Sergio Cirio que, davant De Navas, picava la pilota suficientment com per enviar la pilota al fons de la xarxa i fer el 0-2 amb què s’arribaria al descans. Un camí als vestidors no exempt de polèmica, ja que Bosch Doménech amonestava Juvenal en considerar que s’havia deixat caure dins l’àrea en una lluita amb Manel, en una acció que el públic local va demanar com a penal (més tard, tindrien el seu desig fet realitat).

La segona part s’iniciava amb el primer canvi a les files del Sabadell; Carreras donava entrada a Raúl Rodríguez en substitució de Marc Fernández, que havia marxat del camp amb molèsties (46’). Els segons quaranta-cinc minuts, com era d’esperar, han estat de clar color blanc-i-blau: el Sabadell ha tret el seu orgull i ha tancat l’Hospi al seu terreny de joc sense que els homes de Miguel Álvarez tinguessin gairebé opcions de sentenciar l’encontre. Amb la generositat per bandera, podem anotar un llançament de falta de Pitu des de la frontal de l’àrea, fluix, centrat i directe a les mans de David De Navas (50’). Al 54’, Craviotto s’estirava per evitar l’1-2 en un xut des de la frontal de l’àrea de Juanjo, en una clara demostració que, ara sí, el Sabadell anava a per totes. El domini s’anava intensificant amb el pas dels minuts i als 60’ ‘Sant Craviotto’ tornava a fer acte de presència en una jugada assajada i a pilota aturada del Sabadell, en un servei de cantonada executat des de la dreta per Juvenal, veient la posició solitària de Fito a la frontal de l`àrea que empalava l’esfèrica sense deixar que botés i obligava Craviotto per volar i enviar el xut del ‘21’ arlequinat de nou a córner. Un minut més tard, però, Bosch Domenech tornava a ficar el Sabadell dins el partit en sancionar com a penal una caiguda de Fito dins l’àrea davant Manel Gómez (61’). Si bé cal reconèixer que en directe havia semblat penal, les imatges de televisió deixen força clar que Manel toca la pilota i que l’àrbitre valencià hauria d’haver assenyalat córner. Vuitè penal a favor del Sabadell aquesta temporada que llançava magistralment Juvenal, que sumava el tercer gol a la lliga... i tercer consecutiu. Minut 61, 1-2 i més de mitja hora per davant. Massa temps per patir.

L’Hospi, però, va aguantar el tipus i les constants escomeses d’un Sabadell que va donar entrada a Robles primer i a Manga després per refrescar el seu atac. Al 64’, Agustín desaprofitava una opció claríssima a la sortida d’un córner; la pilota li quedava als peus i només el mal control del central arlequinat va salvar l’Hospi d’un mal major. Al 67’, de nou Craviotto feia una aturada tan providencial com espectacular per evitar el gol de l’empat en una gran jugada que engegava l’exriberenc Álex Ruiz i que culminava l’omnipresent Juvenal amb un llançament exquisit que el porter de l’Hospi enviaria a córner. Van ser les últimes cuetades d’un Sabadell que va començar a acusar el desgast físic i que cada cop va tenir més dificultats a trobar el camí de la porteria hospitalenca. Els canvis introduïts per Álvarez i ‘l’altre futbol’ del qual l’Hospi n’ha estat víctima sovint han jugat avui a favor dels riberencs, que en cada servei de banda o falta a favor disposaven d’una nova ràfega d’oxigen per seguir respirant, creient i somiant.

Només la incertesa del marcador i la voluntat i l’actitud del Sabadell van fer perillar l’1-2; de fet, Alberto Manga va disposar de la ocasió més clara en el tram final del partit quan corria el minut 82, després d’una altra jugada d’Álex Ruiz i del xut del petit jugador arlequinat, que marxava creuat i llepant el pal esquerre de la porteria de l’Hospi. La resposta, dos minuts més tard, la oferia Manel Gómez en un xut que marxava fora per ben poc després d’impactar en un defensa del Sabadell; la jugada, qui si no, l’havia començada Cristian Alfonso, que li havia fet un ‘set’ a Chapi Arnau abans d’assistir el Gladiador de l’Hospi (84’). Fins al final, imprecisions del Sabadell en la darrera passada córners botats sense majors conseqüències (fins a 15 n’ha picat el Sabadell -1 l’Hospi) i patiment que dóna encara més mèrit al triomf de prestigi que l’Hospi ha sumat al camp del líder aquesta tarda i que permet els riberencs pujar una posició a la lliga en detriment del Sabadell i afrontar la difícil visita de la Grama a l’Estadi diumenge vinent amb el primer match ball per assegurar la permanència de forma virtual i, de pas, seguir guanyant iardes a la classificació.

FITXA TÈCNICA

CE SABADELL: De Navas, Chapi, Álex Ruiz, Toni Lao, Agustín, Juanjo, Fito (Alberto Manga, 79'), Juvenal, Marc Fernández (Raúl Rodríguez, 46'), Eneko (Robles, 59') i Hiroshi.

CE L'HOSPITALET: Craviotto, Hammouch, Lobato, Santacruz, Lucas Viale, Manel Gómez, Corominas, Pitu (Marc Pedraza, 69'), Jordi Martínez (Rubén García, 82'), Cristian Alfonso i Cirio (Manel Viale, 69').

Gols: 0-1 Cristian Alfonso (33'); 0-2 Cirio (40'); 1-2 Juvenal (61', penal).

Àrbitre: Miguel Bosch Doménech (Comunitat Valenciana). Bon arbitratge. Ha mostrat targeta groga als locals Juvenal (45'), Álex Ruiz (51'), Hiroshi (58') i Chapi (69') i als visitants Lucas Viale (41') i Manel Gómez (61').

Incidències: Bona entrada a la Nova Creu Alta. Més de 4.000 espectadors han disfrutat d'una bona tarda de futbol, també en l'aspecte meteoròlogic i han animat un Sabadell que mai ha donat per perdut el partit. Cinquena victòria de l'Hospi en 13 visites a la Nova Creu Alta, tercera de la temporada a domicili. La convocatòria riberenca l'han completada Cristian Gómez i Dani Planchería.