Etiquetes

20/3/11

De festival en festival | CE L'Hospitalet 4-0 UDA Gramenet

L’Alzira va arribar a l’Estadi amb 1 derrota en els darrers 7 partits: 4-0. El Mallorca B d’Engonga va visitar l’Hospitalet amb una ratxa de 6 partits invicte: 3-0. L’Orihuela de Pato, aleshores tercer classificat, va sortir escaldat de la nostra ciutat: 3-1. El Sabadell, líder de Segona B 10 anys després, tampoc no va poder amb els de Miguel Álvarez: 1-2 a la Creu Alta. No sabem si els riberencs, l’equip que millor futbol practica, de llarg, en aquest grup tercer trencarà el bon moment de l’Atlètic Balears com a local (13 dels últims 15 punts en joc aconseguits), perquè encara que no ho sembli són humans. El que és ben segur és que la Grama arribava a la Feixa Llarga en un bon moment, amb l’esperança de seguir sumant per somiar en la salvació i s’ha emportat un 4-0 de l’Hospi. I gràcies, que diria aquell. Primorosa primera part d’un Hospi espectacular, que ha tingut ocasions suficients com per endossar una golejada d’escàndol als colomencs i que, per sort, no han trobat a faltar gràcies a l’encert a la segona meitat per tancar el marcador. 5 mesos i mig sense perdre a casa, 4 victòries consecutives, 10 jornades invicte i, a manca dels partits de la tarda, som setens i a tres punts del quart. Fins ara hem parlat de somiar: potser que ens ho hem de començar a creure.

La prèvia del partit venia polaritzada per la baixa de darrera hora de Cristian Alfonso, que per precaució s’ha quedat fora de la llista de convocats després de rebre una pilotada en un dels entrenaments de la setmana. No poder comptar amb un jugador com ‘Zizou’, en un moment de forma excepcional, s’hauria pogut veure com un llast si no estiguéssim parlant d’aquest CE L’Hospitalet. Miguel Álvarez ha disposat del mateix onze inicial que va començar el partit a Sabadell, amb l’excepció de Marc Pedraza que tornava a la titularitat 18 jornades després en detriment de Cristian Alfonso. L’arrencada dels riberencs ha estat fulgurant: intensos en la pressió, ambiciosos, l’Hospitalet ha encarrilat el triomf davant la Grama per la via ràpida, gràcies a l’encert de Jordi Martínez i de David Corominas abans d’arribar al quart d’hora de partit.

Ben d’hora, als quatre minuts, Jordi Martínez obria el marcador amb el gol més matiner de l’Hospi aquesta temporada. Millor estrena impossible per les llampants botes taronja del ‘Cueta’, que en una acció ràpida i precisa ha combinat amb Pitu que, després d’una paret, ha retornat la pilota al ‘9’ de l’Hospi, que s’ha plantat sol davant Dani Barragán i ha resolt amb tranquil·litat i elegància situant la pilota a la dreta, lluny de l’abast del porter gramanetista. Fora complexos, fora nervis, l’Hospi ja havia aconseguit allò que tant costa en el futbol actual: obrir la llauna. Deu minuts més tard, ja airejats, l’Hospi ha començat a degustar el contingut de la conserva en una altra combinació entre el saltenc Pitu i el de Montmeló, Jordi Martínez. El davanter centre de l’Hospi rematava i feia lluir Barragán, però el rebuig, després d’uns instants d’incertesa, l’aprofitava un gran petit jugador com David Corominas per situar el 2-0 al marcador colant l’esfèrica entre un bosc de cames colomenques (14’).

Situació somiada per un Hospi ‘on fire’, més connectat que mai, que s’ha agradat i ha pogut clavar un cabàs de gols a la Grama. Només la gran actuació de Dani Barragán i el desencert en els metres finals dels davanters riberencs (factors que també compten a l’hora de valorar els mèrits i la justícia futbolística) han evitat que la distància s’ampliés en aquest primer període. Ocasions? Per donar i per vendre: una vaselina de Pitu amb molta mala llet l’ha enviada Barragán a córner (17’), Manel ha engaltat una volea espectacular des de la frontal de l’àrea sense deixar botar un servei de cantonada botat per Pitu; Barragán s’ha tornat a lluit per evitar l’estrena golejadora del gladiador riberenc (22’). Un minut després, el porter visitant ha tornat a salvar el seu equip en un mà a mà amb Sergio Cirio, bulliciós però sense gol aquest matí (23’); al 31’, era Pitu que es plantava sol davant Barragán i tornava a fer intervenir providencialment el meta de la Grama; i als 38 minuts, jugada exquisita de combinació entre Pitu i Lobato, amb assistència del ‘3’ de l’Hospi des de l’esquerra cap a Sergio Cirio, que rematava col·locat fregant el travesser colomenc. Per banda colomenca, pobre balanç ofensiu: una única rematada a porteria de Sergio Postigo des de la frontal que aturava Carlos Craviotto (27’) era l’únic comptabilitzable per part d’un equip, la Grama, que prou feina havia tingut per aturar el torrent ofensiu dels riberencs, que marxarien al descans amb un 2-0 que semblava curt d’acord amb les ocasions de què s’havien disposat.

L’inici de la segona meitat ha vist un lleuger canvi de decorat, amb l’equip visitant avançant les línies i pressionant més la sortida de la pilota i un Hospi dosificat, còmode amb l’avantatge a l’electrònic i que s’ha limitat a veure-les venir en aquest inici de període. Ramon Moya ha donat entrada a l’exriberenc Raúl Pradas en lloc d’Albert Juste (47’). El mateix Pradas ha engegat la primera jugada de perill dels visitants al segon temps, amb una bona acció individual i una assistència a Ferran Vila, que quan es disposava a rematar s’ha trobat amb la intervenció providencial d’Iván Hammouch (49’). Dos minuts més tard, era Ferran Vila qui assistia Guille després d’una acció en banda esquerra; el xut del mig de Benicarló marxava desviat, a l’esquerra de Craviotto (51’).

Poc a poc, l’Hospi s’ha anat traient la son de les orelles a mesura que la Grama ha perdut confiança en les seves opcions de sumar alguna cosa a l’Estadi. Abans de sentenciar, Jordi Martínez hauria pogut anotar-se el segon gol en el seu compte particular amb una rematada de cap ben franca que marxava per sobre del travesser (62’) i amb una rematada que marxava a la dreta de Barragán després d’una bona centrada de Sergio Cirio (65’). No ha perdonat l’Hospi a la tercera, en una gran acció individual de Coro, que s’ha desfet d’un defensa amb un gran control, s’ha plantat tot sol davant Barragán i l’ha batut amb molta sang freda per sentenciar el partit i portar tranquil·litat a l’afició hospitalenca.

El segon gol de Coro, màxim golejador de l’Hospi després d’aquest partit, ha acabat de matar el partit. Moya i Álvarez han introduït dos canvis per banda que han acabat per reduir encara més la intensitat del partit amb tots dos conjunts pensant en l’Atlètic Balears i el Sabadell, respectivament. Tot i això, tant l’Hospi com la Grama han disposat d’ocasions per moure l’electrònic: Pedro García ha rematat fluix a les mans de Craviotto en aprofitar una pèrdua de Manel (82’) i Toni Pérez ha etzibat un cacau impressionant directe a la creueta (83’); el rebuig tampoc l’ha aprofitat Pradas. En canvi, l’Hospi ha estat més encertat i ha pogut tancar el marcador amb el millor gol del matí, després centrada de Hammouch, desviada amb el cap per Cazorla i que ha recollit Cristian Gómez, que ha empalat la pilota, sense deixar-la botar, directa al fons de la xarxa de la Grama (92’). Quart i darrer gol d’un gran Hospi que ha tornat a meravellar. La lluita, però, està ben lluny d’acabar. Diumenge a Palma, una nova final en un camp complicat: el de l’Atlètic Balears.

FITXA TÈCNICA

CE L'HOSPITALET: Craviotto, Hammouch, Lobato, Santacruz, Lucas Viale, Manel Gómez, Corominas, Pitu (Rubén García, 74'), Jordi Martínez (Eloi Fontanella, 74'), Marc Pedraza (Cristian Gómez, 62') i Sergio Cirio.

UDA GRAMENET: Barragán, Santos, Rubén Canelada, Bustillo, Cazorla, Guille, Joaquín (Oriol Miralles, 74'), Albert Juste (Raúl Pradas, 47'), Ferran Vila (Toni Pérez, 74'), Pedro i Sergio Postigo.

Gols: 1-0 Jordi Martínez (4'); 2-0 Corominas (14'); 3-0 Corominas (67'); 4-0 Cristian Gómez (92').

Àrbitre: Alfredo Manuel Sánchez Ramos (Col·legi tinerfeny). Grogues als riberencs Sergio Cirio (29') i Iván Hammouch (90') i als visitants Rubén Canelada (17'), Barragán (79') i Bustillo (89').

Incidències: Partit disputat a l'Estadi de Futbol de l'Hospitalet davant d'uns 500 espectadors. Matí assoleitat amb estones de núvols, bona temperatura. El CE L'Hospitalet, en homenatge al poble japonès, ha guardat un minut de silenci i ha organitzat actes previs al partit en memòria dels damnificats del terratrèmol i tsunami que va patir el país nipó fa poc més d'una setmana. Els ciutadans japonesos tenien entrada gratuïta. La convocatòria de l'Hospi l'han completada Manel Viale i Dani Planchería.