Etiquetes

1/11/09

Qüestió de paciència | CF Olesa de Montserrat 1-3 CE l'Hospitalet

Dèiem a la prèvia que l'Hospi tenia molt més a perdre que no pas a guanyar en el partit d'avui. I durant 59 minuts l'equip ha tastat el sabor d'una derrota momentània després del gol inicial de l'Olesa. Tot i això, el gol local ha estat només un miratge en un partit que l'Hospi ha dominat de forma abassegadora, especialment en una segona part molt lluïda en la qual els de Jordi Vinyals ha aconseguit donar la volta al marcador (tal i com va succeir ara fa 35 anys) fins al punt de no patir a la recta final de l'encontre, tot i una nova expulsió de Lucas Viale, que segueix amb la sort d'esquena.

L'Hospitalet s'ha vist sorprès per un golàs quan s'acomplia tot just el primer minut de partit. Una pèrdua de l'esfèric per part de Marcos Guill l'ha aprofitada Romero per etzibar un cacau impressionant, des d'uns 35 metres, que s'ha colat pel mateix escaire de la porteria de Carlos Craviotto. No hi havia hagut temps per posicionar-se que l'Hospi ja es veia pel darrere en el marcador, gairebé com a l'anterior desplaçament a Amposta. Tanmateix, l'Hospi s'ha posat el mono de treball per intentar igualar el marcador al més aviat possible. Res més lluny de la realitat; l'equip, tot i tenir el control absolut de la pilota i intentar triangular i tocar per tal d'arribar a la porteria que defenia Pujol, no era capaç d'imprimir un ritme massa alt que comportés excessiu perill per un Olesa que es limitava a defensar-se de les escomeses del conjunt visitant. Així doncs, cal destacar una bona ocasió (min. 15) de Jordi Martínez, que després d'una bona combinació amb Eloi, era incapaç de superar en un mà a mà el porter local. Tres minuts després, el mateix Eloi rematava de cap fregant el pal esquerra de la porteria de Pujol i al minut 25, Cristian Alfonso xutava massa fluix després d'una bona jugada individual.

Era qüestió de temps que l'Hospi aconseguís empatar el partit, però ha estat l'Olesa, en una de les poques contres en tot el partit, qui ha pogut fer pujar el segon gol a l'electrònic amb un xut de Pelegrín que ha marxat desviat per ben poc. A les acaballes del primer temps, un llançament de falta Cristian Alfonso i un xut llunyà de Corominas que marxava alt s'afegien a la llista d'ocasions d'un Hospi que, sorprenentment, marxava al descans amb el marcador en contra i al camp del cuer.

Calia canviar de cara a la segona part, imprimir més ritme al partit per tal d'imposar-se a un Olesa que, tot i el gol inicial, es manifestava clarament inferior al CE l'Hospitalet. Per tal d'aconseguir-ho, Vinyals va introduir un doble canvi -de caràcter totalment ofensiu- abans d'iniciar el segon temps, fent entrar Quique Cárcel i Jordi Tarrés en el lloc de Marcos Guill i de Dani Morales, respectivament. Dit i fet, la segona part va ser un monòleg del conjunt riberenc, un atac i gol que amb prou feines va fer que l'Olesa creués el centre del camp. L'Hospi, dirigit per Toni Velamazán i Quique Cárcel, va fer el camp ben ample aprofitant les incursions de Tarrés i Cristian Alfonso per banda esquerra i d'Iván Hammouch i de Coro per banda dreta; i els resultats no van trigar a arribar. Serveis de cantonada, pilotes penjades, bones triangulacions, joc ràpid... tot feia indicar que l'Hospi, ara sí, marcaria aviat. Ho va provar primer Eloi Fontanella (min. 55) amb una rematada de cap que va marxar fora després d'un centre de Hammouch; i ho va aconseguir Cristian Alfonso, que després de rebre l'esfèrica per part de Coro, es va fer espai entre la defensa local per xutar ajustat al pal des de dins de l'àrea gran. Era el minut 59 i l'Hospi ja havia començat a posar les coses al seu lloc.

Des d'aquell mateix moment, l'Olesa va semblar abaixar definitivament els braços, tot i l'empat. I és que un Hospi desbocat que s'havia marcat l'únic objectiu de remuntar el partit no va parar d'ofegar els blanc-i-verds amb un joc ràpid, precís i efectiu que va culminar amb el segon gol de l'Hospi, obra de Jordi Martínez al minut 68 que, tot sol davant Pujol, va anotar-se el vuitè gol de la temporada al seu compte particular. Més destacable, fins i tot, és que l'Hospi va mostrar-se prou efectiu de cara a porta, i és que tot i el domini incontestable i la sensació constant de perill, tampoc no va gaudir de massa més ocasions a banda dels tres gols. Diem tres gols perquè al minut 76, Corominas va ser derribat per un defensa a l'interior de l'àrea i el col·legiat va assenyalar un penal que el mateix davanter maresmenc va encarregar-se de transformar. Un penal que, tot sigui dit, no va ser tant clar com el que li va suposar l'expulsió al mateix Coro ara fa tot just dues setmanes a Amposta. Curiositats del món del futbol... (veure vídeo)

A més, per si algun aficionat especialment pessimista veia l'Olesa capaç d'igualar el partit, només un minut després Moisès Tàpia va veure la segona targeta groga i va deixar el seu equip amb 10 homes. Això va acabar d'esmorteïr un partit que l'Hospi va acabar de fer-se seu i en què va decidir no fer excessiva sang d'un rival totalment entregat. Però quan l'encontre s'encaminava cap al seu final, i havent viscut una nova ocasió de Coro que marxava a córner, es va produir una jugada polèmica: corria el minut 89 i Lucas Viale derribava un defensa a la frontal de l'àrea de l'Hospi que l'àrbitre va decidir sancionar amb una targeta vermella directa tan rigorosa com injusta. Suposava la tercera expulsió del central riberenc en els cinc partits que ha disputat; amb la sort totalment en contra, el jugador italo-argentí deixava el camp plorant, maleïnt aquest inici de temporada tan negatiu pel que fa a l'aspecte personal.

Afortunadament, no va quedar massa temps per a més i l'Hospi va aconseguir sumar la seva segona victòria a domicili i, tot aprofitant l'ensopegada del Llagostera a Manlleu, instal·lar-se de nou en zona de play-off d'ascens a Segona B tot esperant la visita de la Pobla de Mafumet, diumenge vinent a l'Estadi.

FITXA TÈCNICA

CF OLESA DE MONTSERRAT: Pujol, Aitor Torres, Moisés Tapia, Rafa Bellés, Álex Ros, Arjona, Peque, Oriol Sans, Pelegrín, Xavi Morón (Manolo, 68'), Romero (Dani Durán, 68').

CE L'HOSPITALET: Craviotto, Iván Hammouch, Barón (Lucas Viale, 74'), Dani Morales (Jordi Tarrés, 46'), Manel, Toni Velamazán, Corominas, Marcos Guill (Quique Cárcel, 46'), Eloi Fontanella, Jordi Martínez, Cristian Alfonso.

Gols: 1-0 Romero (1'); 1-1 Cristian Alfonso (59'); 1-2 Jordi Martínez (68'); 1-3 Corominas (76', penal)

Àrbitre: Jordi José Barrera. Bé. Va mostrar targetes grogues als locals Romero, Aitor Torres, Oriol Sans i Josep Maria Soler (per protestar quan estava escalfant) i als visitants Dani Morales (34'), Barón (38') i Toni Velamazán (62'). Va expulsar amb dues targetes grogues el local Moisés Tapia (25' i 77') i amb targeta vermella directa el jugador de l'Hospi Lucas Viale (89').

Incidències: partit jugat al Municipal Torrent de Llops de Martorell, exili puntual del CF Olesa amb una entrada d'uns 250 espectadors. Presència de prop d'una vintena d'aficionats de l'Hospitalet. Cal destacar també l'activitat al llarg dels 90 minuts del grup d'animació de l'equip local, els Green Warriors, tot i que cal recordar que per animar el seu equip no cal entrar en desqualificacions totalment gratuïtes i innecessàries al rival.

11a jornada | Resultats
Cornellà 2-1 Cassà
La Pobla de Mafumet 1-3 Santboià
Europa 2-0 Castelldefels
Benavent 2-2 Llagostera
Olesa de Montserrat 1-3 L'HOSPITALET
Reus 7-0 Vilanova
Manlleu 2-2 Llagostera
Amposta 2-2 Blanes
Balaguer 2-3 El Prat
Palamós 1-0 Premià

2 comentaris:

  1. Molt bona feina, Cristian! Avui he presenciat el partit i la crònica és 100% fidel al que ha succeït al camp. L'Olesa, pel joc mostrat, hauria d'haver marxat a casa amb 0 gols. Tot i que no s'ha de lamentar cap incident, també trobo que un equip d'aquesta categoria hauria de ser més esportiu, perquè no llençar la pilota fora quan un rival és a terra, o intentar provocar targetes en situacions a vegadades fins i tot surrealistes, no hauria de ser propi d'equips d'aquest nivell (suposo que queda clar que parlo de l'Olesa :P). Pel que fa al 'grup d'animació', ells mateixos ja han quedat retratats amb algun càntic que han fet.
    Res més, ara que he descobert aquest blog potser m'animo a escriure algun altre dia. Salut!

    ResponElimina
  2. Ahir no vaig ni poder anar a Martorell ni escoltar el partit... però com sempre el bon amic Cristian fa unes cròniques fenomenals.
    Primer dir que un altre partit lluny del Municipal de la Feixa Llarga i una altra expulsió (sense comentaris... però segurament jo penso com tants altres que la FCF hi està al darrere).
    Segon, ja era hora de que ens compensesin el que va a passar a Amposta... a lo millor es van arrepentir per la injusta expulsió de Coro.
    I per últim dir que cada dia m'agrada més com juga el jove Cristian Alfonso... el que temo es que duri poc a l'Hospi perqué té molt talent.
    Salutacions a tots els riberencs.

    Raül

    ResponElimina