29/11/09

Patint | CE l'Hospitalet 1-0 AE Prat

Sigui per 5-0 o per 1-0, la vàlua dels 3 punts, de la victòria, és sempre important. Això és el que ha fet l'Hospi aquest matí (guanyar) davant d'un Prat que s'ha quedat ben a la vora (massa) de treure quelcom de positiu de l'Estadi. I és que l'Hospi, tot i situar-se com a líder -a l'espera de conèixer el resultat del Reus a Manlleu-, de seguir invicte a la lliga i de ser l'equip menys golejat a Espanya en categoria nacional; no ha sabut matar el partit quan ho havia de fer i ha hagut de confiar la seva sort al desencert del Prat i a una miraculos intervenció de Carlos Craviotto davant Sergio Cirio. Per acabar-ho d'adobar, gol anul·lat a Ollés al minut 90. Anul·lació dubtosa: una senyal per aquells que parlen de mà negra. En resum, un triomf massa sofert pel que podria haver estat que, sense deixar males sensacions sí que serveix com a advertència pels propers partits, en què l'Hospi no podrà confiar-se gens ni mica si no vol ensopegar de forma inesperada i innecessària.

De fet, res no feia preveure aquest final apretat quan, al minut 6, i quan encara no havia passat res sobre el terreny de joc, Cristian Alfonso executava una pilota que, després de picar a la tanca arrel d'un llançament de falta, queia morta dins l'àrea als peus del capità, Toni Velamazán, que amb segureta, potència i tota la tranquil·litat del món afusellava Toni Teixeira. Al minut 6, l'Hospi tenia el partit a favor, tota una notícia després dels dos darrers partits. Ha estat una primera part sense massa perill per cap dels dos bàndols, en la qual l'Hospi ha estat el dominador de la pilota i el Prat ha procurat no posar-se nerviós per tal de no marxar als vestidors amb el toc de gràcia en contra. I ho ha aconseguit, ja que només Mechi per banda pratenca amb un xut massa alt (21') i una combinació entre Cristian Alfonso, Eloi Fontanella i Jordi Martínez que l'ex del Terrassa també ha enviat massa alta, han estat les úniques accions de perill destacables al primer temps.

De cara a la segona part, Manolo Márquez ha intentar canviar peces per tal de dinamitzar el joc d'un Prat que, a mida que anava avançant la segona meitat avançava les seves línies a la recerca del gol de l'empat. Tot i el canvi de mentalitat progressiu, han estat els homes de Vinyals, avui a la grada sancionat, els qui han buscat amb més ganes un gol que deixés el partit gairebé sentenciat (encarrilat, almenys). Res més lluny de la realitat, han estat els visitants els qui han donat el primer ensurt, quan Toni Velamazán ha tallat de forma providencial una centrada de Cirio cap a Ernest, que ja havia preparat la seva cama dreta per rebentar l'esfèrica. És en aquest moment on ha començat el seu recital Cristian Alfonso, especialment incisiu en el segon temps i en banda esquerra, con Marc Carrasco se les ha vistes per seguir el jugador riberenc. Cal dir, però, que en ocasions Cristian Alfonso ha pecat de massa individualista quan ha gaudit d'alternatives en les jugades que ha iniciat. Concretament, el jugador del planter ha gaudit de tres bones ocasions que ha tret la defensa pratenca (minuts 55, 63 i 67). En la darrera d'aquestes ocasions, per exemple, tenia a Eloi Fontanella i Jordi Martínez gairebé sols als dos cantons, però el '7' de l'Hospi ha decidit finalitzar la jugada ell mateix sense massa encert.

Aquesta tríada d'ocasions, però, ha estat el preludi de la ocasió de perill més clara del Prat. Corria el minut 70 quan una pilota penjada a l'àrea local l'ha rebutjada malament Andrés Barón, ha caigut als peus de Sergio Cirio, sol al bell mig de l'àrea gran que, per sort, s'ha trobat amb una intervenció sensacional de Carlos Craviotto, que després d'uns partits sense excessiu treball s'ha tornat a erigir en protagonista-salvador d'un partit de l'Hospi. A partir de les hores, el partit s'ha trencat completament, tot i que sorprenentment cap dels dos equips ha gaudit d'ocasions de perill clares. Aquest fet ha acabat per perjudicar un Hospi que ha acabat defensant-se de les continues escomeses d'un Prat que ha dominat per complet el final del partit. Tant, que al minut 90 una centrada dels visitants a l'àrea riberenca l'ha enviada Ollés, de cap, al fons de la xarxa. L'assistent, Martorell Robert, aixecava la bandera -afortunadament per a l'Hospi- i anul·lava el gol (un altre 'gol de l'ex') per un pressumpte fora de joc. I amb mig equip visitant protestant, jugada ràpida de contraatac de l'Hospi, en superioritat, que Eloi Fontanella no va saber materialitzar amb un xut massa fluix que Toni Teixeira blocava sense problemes. Era el temps afegit del partit, que ha transcorregut de forma gairebé íntegra al terreny de joc local; el Prat ha forçat tres faltes properes a l'àrea que han fet posar l'ai al cor als aficionats de l'Hospi que, quan han vist la tercera de les faltes a les mans de Craviotto han respirat tranquils quan han vist que, ara sí, els tres punts es quedaven a l'Estadi. Després de patir, més del compte...

Després de 15 jornades, l'Hospi està on tothom esperava que estigués, però amb la consciència de la feina ben feta, de les bones sensacions i d'un bon treball per part del cos tècnic i dels jugadors. És per això que, sense cap tipus de dubte, sabran fer l'anàlisi pertinent per tal d'intentar evitar arribar als darrers minuts amb aquesta incertesa al marcador. Perquè la sort que fins ara ens hagi pogut somriure, algun dia podria convertir-se en desgràcia. Fins aleshores, però, toca seguir disfrutant. I com deia aquell, que vagin passant.

CE L'HOSPITALET: Craviotto, Iván Hammouch, Barón, Manu Viale (Cristian Gómez, 76'), Lucas Viale, Toni Velamazán, Cristian Alfonso (Ceballos, 92'), Manel, Eloi Fontanella, Jordi Martínez, Lobato (Corominas, 82')

AE PRAT: Toni Teixeira, Marc Carrasco, Víctor Durán, Rafa Murillo, Ezquerra, Xavi Valls, Mechi (Miguel Rubio, 46'), Ernest (Ollés, 72'), Sergio Cirio, Lara, Jaime (Edgar, 81')

Gols: 1-0 Toni Velamazán (6')

Àrbitre: Oliver Castaño Coso (Tarragona). Regular. Ha tingut el braç 'massa fluix' a l'hora d'ensenyar targetes grogues quan el partit tampoc no ha estat per tant. Ha mostrat la targeta groga als locals Manu Viale (24'), Manel (44'), Barón (58') i Ceballos (94') i als visitants Mechi (34'), Ernest (47'), Sergio Cirio (91').

Incidències: Partit jugat a l'Estadi de Futbol de l'Hospitalet amb aproximadament 400 espectadors a les grades. Matí fresc a l'Hospitalet; ha començat a ploure a mitjans de la primera meitat, fet que ha provocat que gairebé tot el públic que hi havia a general s'aixoplugués sota la zona coberta. Un cop més, el marcador electrònic no ha funcionat gens bé i resultava impossible conèixer el temps i, fins i tot, el resultat del partit.