Etiquetes

12/12/09

Setmana de 9 punts | CD Blanes - CE l'Hospitalet (diumenge, 12:00 hores)

Coses del calendari. Després de quinze dies d'aturada a la lliga (només a la Tercera Divisió) perquè jugava la selecció catalana amateur (que feia temps que no despertava tanta expectació) ara l'Hospi afrontarà tres partits en els propers 7 dies, abans d'una nova pausa -en aquest cas per les vacances de Nadal-. I és que la confecció (deficient) d'aquest calendari i del fet que la majoria d'equips, que en gran part estan formats per jugadors no professionals que tenen el futbol com a un afegit a la seva feina habitual, hagin de jugar partits entre setmana són factors que caldria analitzar de cara a temporades vinents.

Independentment d'això, l'Hospi té per davant tres encontres davant tres rivals accessibles (que no assequibles). El Premià (a l'Estadi) i la Rapitenca (a Terres de l'Ebre) tancaran la tríada setmanal que els de Jordi Vinyals iniciaran demà al matí al Municipal Els Pins de Blanes, davant el conjunt local. El partit es podria qualificar com a 'matx-trampa', i és que els selvatans, tot i presentar un dels pressupostos més baixos de la categoria i trobar-se classificats en la 17a posició, han merescut millor sort en alguns partits. Sense anar més lluny, els homes que entrena l'ex de l'Hospi Paco Carballo van ser capaços de sumar a Sant Boi ara fa 15 dies, quan va empatar a 4 gols i, fins i tot, hauria pogut endur-se'n els tres punts. A més, el terreny de joc sobre el qual es disputarà l'encontre també suposarà un punt afegit de dificultat; la gespa artificial de primera generació, vulgarment coneguda com a moqueta no porta precisament bons records a l'Hospi: la darrera ocasió en què va jugar en una superfície similar va ser el mes passat a Santanyí, un nom que no requereix de més explicacions.

Sigui com sigui, la diferència entre tots dos conjunts pel que fa a la classificació, a les sensacions, a la plantilla, qualitat... és teòricament clara a favor dels riberencs, motiu pel qual les observacions anteriors no haurien de servir com a justificació per una possible ensopegada. Fer un "9 de 9", sense ser una obligació, és un objectiu ben realista per un Hospi que, d'acomplir-lo, arribaria a les portes de la segona volta amb 42 punts al sarró i amb el lideratge a les mans. Com dèiem, el primer obstacle per superar és el Blanes de Paco Carballo, 17è amb 13 punts, dos per sobre del descens i que només ha sumat dues victòries com a local (3-2 al Cassà i 2-1 al Castelldefels). Tot i això, els gironins només han marcat 6 gols menys que l'Hospi en els quinze partits disputats fins al moment (21 per 27).

Pel partit de demà, Jordi Vinyals podria tornar a incloure David Corominas a l'onze inicial, després que el maresmenc estigui totalment recuperat de la lesió que va patir a Sant Boi. Per contra, els tres homes que ja van causar baixa per lesió en el darrer partit -Dani Morales, Héctor Miguel i Jordi Tarrés- seguiran sense ser de la partida.

Per la seva banda, el Blanes afrontarà el partit de demà amb l'ànim de sorprendre l'Hospi des de la modèstia i jugant les seves cartes. Tot i això, el míster blanenc no podrà comptar amb "Finidi", expulsat en el darrer partit ni amb Pitu, que ara fa uns dies va fitxar per l'Alfaro de la Rioja.

El partit s'iniciarà a les 12 del migdia al Municipal Els Pins de Blanes i el xiularà el col·legiat Víctor Manuel Sánchez Rico, que va dirigir l'Hospi en dues ocasions la passada temporada i, curiosament, davant el mateix rival (davant el Vilanova, 1-1 al Garraf i 3-3 a l'Estadi). Serà la quarta visita de l'Hospi a Blanes en partit oficial. Fins ara el balanç no pot ser més igualat, amb una victòria local (4-3, 1972-73), un empat (1-1, 1986-87) i una victòria, la temporada passada, en un partit que va ser ajornat en primera instància a causa de la pluja i que va jugar-se, entre setmana, deu dies després. Manel Gómez va ser l'autor de l'únic gol del partit, un Manel que, justament, va ser expulsat a les acaballes del partit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada