Etiquetes

6/2/10

Al bell mig del Galibier | L'Hospitalet - Reus Deportiu (diumenge, 12:00 hores)

Com que ser de l'Hospi és molt més que un fet banal i normal, a diferència de la resta d'equips, que quan són s'enfronten consecutivament a equips teòricament complicats es diu que afronten el "Tourmalet"; podríem dir que després de la visita a Cornellà diumenge passat, l'Hospi continuarà demà amb la seva ascensió al Galibier, un altre port de muntanya mític de la Grande Boucle. Concretament, el Galibier amb 2.645 metres acostuma a ser el sostre del Tour de França quan és atravessat en la majoria d'edicions; més amunt d'aquests 2.645 metres hi trobem el cel (el tot -o res-). I és en aquestes que es troba l'Hospitalet, intentant coronar el port de la Tercera Divisió per, posteriorment, saborejar la glòria de l'ascens, el sostre d'un equip que, ara per ara, marca el ritme de la cursa amb un ritme infernal sempre que la carretera s'alzina.

Continuant amb el símil ciclista, l'Hospi es batrà demà en un duel d'alçada amb el seu Lance Armstrong particular, el Reus de Santi Castillejo. Els del Camp de Tarragona han punxat en moments claus que l'han distanciat de la "Tête de la course", però mantenen un avantatge generós amb la resta de rivals que provoquen que afronti el partit de demà amb molta més il·lusió que no pas necessitat. A diferència de la temporada passada, on els reusencs eren un equip molt més poderós a domicili que no pas al seu estadi, els roig-i-negres han assolit molts dels seus punts com a local; tot i això, les xifres com a visitant no són precisament dolentes: amb 19 punts, són el quart millor equip del grup, per darrere del Santboià (22), l'Hospitalet (21) i el Prat (20). Per contra, les nou victòries i els dos empats sumats a casa completen els 47 punts amb què compten els de Tarragona a la classificació a hores d'ara.

El partit arriba en un bon moment esportiu per un Reus que fa 8 partits que no coneix la derrota; des que van perdre a Manlleu per 2-1 (el 29 de novembre), han sumat 5 victòries i 3 derrotes que, juntment amb la irregularitat demostrada per la resta d'equips, han consolidat els de Castillejo a la segona posició. Aquest marge de maniobra i de seguretat respecte els equips que té per sota faran del Reus un conjunt encara més perillós i complicat del compte, tot i que per sort de l'Hospi, no podrà comptar algun jugador important. Manolo González, ex riberenc, no podrà jugar demà degut al cop que va rebre diumenge passat davant el Santboià; l'exploració que se li va practicar dijous a Barcelona va descartar qualsevol lesió important, però li impedirà ser de la partida diumenge; Víctor Ortiz, també lesionat, formarà part d'una llista de baixes que, fins a darrera hora, no se sabrà si també ocuparà Borja. El migcampista aragonès, amb molèsties al turmell dret, serà dubte fins a l'últim moment, i les seves sensacions seran clau a l'hora de decidir la seva participació en el duel de demà.

A l'Hospi, però, les baixes tampoc li resulten alienes. Després que el comitè decidís no retirar cap de les dues targetes grogues que Toni Velamazán va veure a Cornellà, el capità de l'Hospi entra a la llista de jugadors sancionats i lesionats que no seran de la partida en l'encontre contra el Reus i que deixarà Jordi Vinyals sense massa opcions per completar la convocatòria. I és que a la baixa per sanciò del migcampista, s'uneixen les d'Andrés Barón, que dissabte va veure la cinquena groga de la temporada; i les baixes per lesió de Jordi Tarrés i de Dani Morales, que no acaben de fer net de les seves respectives molèsties/lesions i restaran fora dels setze convocats una setmana més.

No direm que es tarcta d'un partit ni molt menys fàcil per l'Hospi, ja que les baixes amb què compta Jordi Vinyals dificultaran encara més la tasca de derrotar els reusencs. Tampoc direm que l'empat és un bon resultat per l'Hospi, però tampoc no podem negar que la situació de l'Hospi, amb set punts d'avantatge respecte el Reus permet viure el partit amb una certa tranquil·litat; la tranquil·litat que dóna saber que una hipotètica derrota mantindria encara una distància de quatre punts envers els reusenc; i la il·lusió que provoca saber que una victòria demà suposaria un cop d'efecte gairebé definitiu i un reforçament pel que fa a la moral i a la capacitat de l'equip de saber i fer les coses bé.

Com és habitual a l'Estadi, el partit començarà a les 12 del migdia i es podrà seguir des de dos quarts de dotze a Ràdio L'Hospitalet. El club ha declarat el partit de mitja jornada econòmica, motiu pel qual els socis s'hauran de rascar la butxaca i pagar els 5 euros corresponents. L'entrada general, pels no socis, es manté en els 10 euros. Tot i aprovar aquestes jornades econòmiques a l'Assamblea anual, allò discutible és la idoneïtat del partit escollit. I és que la visita del segon classificat a l'Estadi suposava una gran oportunitat per crear més ambient a l'Estadi mitjançant alguna iniciativa per incentivar una major assistència.

L'encarregat de xiular l'encontre serà el lleidatà Rafael Díaz Melero. Serà la segona vegada que dirigeixi un partit de l'Hospi; el darrer precedent, la passada temporada, va registrar el triomf de l'Hospitalet sobre el Ricoh Premià per 3-0. En aquesta ocasió, Díaz Melero estarà assistit a les bandes per Joel Moreno Berenguer i Eduardo Monsonís Benavente, també de la delegació de Lleida.

Precedents entre CE L'Hospitalet i CF Reus Deportiu
Victòries del CE L'Hospitalet: 10
Empats: 3
Victòries del CF Reus Deportiu: 4
Gols marcats pel CE L'Hospitalet: 30
Gols marcats pel CF Reus Deportiu: 17
Darrer precedent: L'Hospitalet 0-0 Reus Deportiu (2008-2009; Tercera Divisió)
El precedent destacat
CE L'HOSPITALET 0-5 CF REUS DEPORTIU
Tercera Divisió, Grup 5è. Temporada 2003-2004)

CE L'Hospitalet: Eduardo; Robert, Santi Celaya, Uceda, Xavi Morón (Miguel Hernández), Jaume, Roger (Quique Cárcel), Ángel Álvarez, Cebri, Dani Cobo, Carlos Gilabert (Albert Martínez).

CF Reus Deportiu: Roberto, Ángel, Raset, Mendaza, Claramunt, Yangüela, Grau, Cristino (Rosa Hernández), Piti (Quique), Gorka de Carlos (Lobera), Ruiz.

Gols: 0-1 Gorka De Carlos (15'); 0-2 Piti (26'); 0-3 Piti (43'); 0-4 Eduardo (61', pp); 0-5 Gorka de Carlos (70')

Àrbitre: Galán Baró. Va amonestar els visitants Gorka de Carlos i Quique i va expulsar amb vermella directa el reusenc Mendaza (76').

Incidències: Partit disputat a l'Estadi de Futbol de l'Hospitalet. L'equip aleshores entrenat per Joan Francesc Ferrer "Rubi" arribava al partit després de sumar cinc victòries consecutives que l'havien deixat líder en solitari de la lliga. Tot i això, el Reus es va mostrar molt superior al llarg dels 90 minuts i va aprofitar la defensa de tres homes que Rubi va defensar des de la seva arribada i que no va trigar en canviar; el 0-5 a casa davant del Tàrrega dues setmanes després va ser la gota que va fer vessar el got. El Reus va marxar al descans amb un clar 0-3, i va sentenciar a la represa amb dos gols més; l'Hospi, per la seva banda, va tenir un dia ben negre, ja que fins i tot va desaprofitar un penal (amb 0-5 al marcador).

1 comentari:

  1. el tema de pagar en este partido yo lo pregunte a un directivo y me dijo ke no iban a acer nada especial, yo les dije ke era un partido trascendente y una posibilidad de dar mayor animacion al municipal...pero nada se lo toman como un partido mas dicen ke solo van a acer algo en el playoff...vaya solo faltaria eso...para mañana vamos a ser mas aficion del reus ke del hospi ya se vera

    ResponElimina